di-lucaDacă Petacchi a câştigat etapele a 2-a şi a 3-a, coechipierul său Danilo Di Luca i-a învins pe conaţionalii săi Stefano Garzelli şi Franco Pellizotti la finalul etapei a 4-a, după ce l-a prins pe ultimii metri pe Mauricio Soler, cel care va rata pentru puţin podiumul. Încheind cursa în primii 15, cu avantajul dat de contratimpul din prima zi câştigat de echipa sa, suedezul Thomas Lovkvist a preluat tricoul roz pentru doar două secunde în fata lui Di Luca. Lance Armstrong deşi s-a ţinut bine a pierdut în ultimul kilometru, aflându-se la 15 secunde faţă de Danilo Di Luca.

Prima etapă de munte desfăşurată pe 162 km între Padova şi San Martino di Castrozza, pe distanţa de 162 de kilometri, a fost una agitată încă din primii kilometri. După o încercare de evadare a lui Ricardo Serrano (Fuji-Servetto), şase ciclişti au format grupul de frunte: Serafin Martinez (Xacobeo-Galicia), Francesco Bellotti (Barloworld), Davide Vigano (Fuji-Servetto), Ian Stannard (ISD), Francesco De Bonis (Serramenti) şi nu în ultimul rând Jens Voigt (Saxo Bank).

Încet incet însă rândurile fugarilor se vor subţia. Pe Croce d’Aune (la kilometrul 111,2) Stannard, Martinez şi Vigano vor fi lăsaţi în urmă. Cu 10 km înainte de finish Voigt va forţa de două ori şi-i va scutura pe ultimii colegi de evadare Bellotti şi De Bonis. Şi părea că germanul se îndreaptă către victorie, dar dând semne de oboseală cauzată de panta accentuată a căţărării de la San Martino (medie de 5,5 %, max. 12%), va fi depăşit pe ultimii 3 km de Mauricio Soler (Barloworld). Di Luca, urmat de Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) şi Franco Pellizotti (Liquigas), va accelera puternic cu 800 de metri înaintea finalului şi va trece primul linia de sosire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.