menchovA început adevăratul Tur al Italiei. Ascensiunea finală a etapei a 5-a de la Alpe di Siusi a triat un grup elitist în fruntea cursei, din rândul căruia se va ridica învingătorul – Denis Menchov (Rabobank). Ciclistul rus s-a duelat cu Ivan Basso, Danilo Di Luca, Carlos Sastre, Levi Leipheimer, Chris Horner şi liderul cursei Thomas Lovkvist. Italianului Danilo Di Luca (LPR Brakes – Farnese Vini) a a sosit al 2-lea, punctele de bonificaţie permitându-i să schimbe tricoul verde de cel mai bun căţărător cu cel roz al „şefului” clasamentului general.

Etapa a început în forţă cu o scurtă căţărare – Passo Rolle, pe pantele căreia se va forma un grup de 7 fugari: Eros Capecchi (Fuji-Servetto), Francesco Gavazzi (Lampre-N.G.C.), Daniele Pietropolli (LPR Brakes-Farnese Vini), Jose Serpa (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli), Mauro Facci (Quick Step), Giovanni Visconti (ISD) şi Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Telecom). Din nefericire pentru ei în fruntea plutonului se va instala o echipă Liquigas care va impune un ritm susţinut. Evadaţii vor fi prinşi cu 10 borne înainte de finish.

Pe pantele dure ale căţărării Alpe di Siusi (pantă medie 6.1%, pantă maximă 11% ), o ascensiune care nu poate încânta un rutier în doar a 5-azi a competiţiei, în frunte se va rula cu 30 km/h, de Basso ţinându-se doar Di Luca, Leipheimer, Horner, Menchov, Sastre şi purtătorul tricoului roz, Lövkvist. Menchov va ataca pe final, dovedindu-se un adversar pentru Di Luca mult mai puternic ca cel pe care l-a avut cu o zi în urmă. Locul 3 i-a revenit lui Thomas Lovkvist (Columbia – Highroad).

1 COMMENT

  1. Stie cineva unde pot vedea rezulatele din turul Italiei si desfasurarea evenimentelor live text…nu video ?
    Un fel de letour.fr dar pentru giro 😀

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.