boasson-hagenEdvald Boasson Hagen câştigă prima sa etapă într-un mare tur. La finalul manşei a 7-a înaltul norvegian i-a învins pe mai experimentaţii săi colegi de evadare Alessandro Bertolini (Serramenti Pvc Diquigiovanni), Davide Viganò (Fuji-Servetto), Robert Hunter (Barloworld) şi Pavel Brutt (Katusha).

Este a 2-a etapă consecutivă de peste 200 km a acestei ediţii a Turului Italiei. Pe parcursul celor 207 km de ascensiune şi 37 de coborâre vor fi traversate 2 graniţe, rutierii “vizitând” 3 ţări: Austria, Elveţia şi Italia, de la Innsbruck la Chiavenna.

Vom asista la 2 evadări. Patru ciclişti: Bartosz Huzarski (ISD), Mauro Facci (Quick Step), Sergey Klimov (Katiusa) si Vladimir Isaichev (Xacobeo Galicia) au avut nervul de a ieşi din pluton chiar de la kilometrul zero. Cu plutonul pe ochii pe ei, fugarii vor fi ajunşi de singura căţărare a zilei – Passo Maloja (1,815 m altitudine).

Pe coborâre se va contura o altă evadare. Alessandro Bertolini de la Serramenti PVC Diquigiovanni îşi va asuma riscul de a se desprinde, sperând să repete figura de anul trecut, când pe aceeaşi vreme neprielnică câştiga etapa a 11-a după o astfel de coborâre pe o ploaie sâcâitoare. Anul acesta 4 rutieri îi vor încurca socotelile. Davide Viganò (Fuji-Servetto), Robert Hunter (Barloworld), Edvald Boasson Hagen (Columbia-Highroad) şi Pavel Brutt (Katusha) îl vor ajunge cu 12 km înainte de final. Cei 5 vor colobora foarte bine până ce au ajuns la 1,5 km de linia de sosire, când a început vânătoarea. Bertolini va încerca un atac la 1 km de final, va fi ajuns, iar Hagen îşi va plasa bine atacul, lăsându-şi în urmă mai experimentaţii adversari. Ucrainianul Andriy Grivko (ISD) va ajunge la 31’ distanţă, cronometrul fiind plasat la 3 km de finish. Restul plutonului va sosi cu o întârziere de 40 secunde, Di Luca păstrând tricoul de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.