gerrans

Simon Gerrans a adus prima victorie pentru echipa sa, Cervelo. Australianul a făcut o cursă à la etapa câşigată anul trecut în Turul Franţei la Prato Nevoso. Aceeaşi evadare la kilometrul al 12-lea, acelaşi finish în ascensiune şi Gerrans câştigă şi în Giro după 172 de kilometri rulaţi între Campi Bisenzio şi Bologna.

Etapa a 14-a, cu 2 căţărări de categoria a 2-a, urmate de una de categoria a 3-a şi cu finish-ul încununat de căţărarea de la San Luca în Bologna, a fost animată de la kilometul 12 de o evadare a 14 oameni: Guillame Bonnafond (AG2r), Giampaolo Cheula şi Christopher Froome (Barloworld), Vasili Kiryienka (Caisse d’Epargne), Philip Deignan şi Simon Gerrans (Cervelo), Giovanni Visconti şi Andriy Grivko (ISD), Francesco Gavazzi (Lampre), Francesco Reda (Quick Step), Rubens Bertaglioti (Diquigiovanni), Evgeny Petrov (Katusha), Martin Müller (Milram) şi Eduard Vorganov (Xacobeo). Pe penultima căţărare, Mongardino cu exact 23 km de final avansul lor (mai puţin Müller care a fost pierdut pe traseu) era de 1’44”. LPR va încerca să îi ajungă prea târziu, un atac al lui Andriy Grivko (ISD) pe Pontecchio Marconi, fiind urmat de unul al lui Christopher Froome de la Barloworld pe o porţiune cu pantă de 13.6% şi în sfârşit atacul decisiv a fost cel al lui Gerrans, pe o porţiune cu pantă de 12%, ce a urmat unei pante ucigătoare de 16%.

Gerrans l-a devansat cu 12 secunde pe italianul Rubens Bertogliati ( Serramenti PVC Diquigiovanni), al treilea clasându-se la 18 secunde în urma învingătorului, Francesco Gavazzi (Lampre). Danilo Di Luca va ataca în spate, urmat de Franco Pellizotti (Liquigas), Stefano Garzelli (Acqua & Sapone), Denis Menchov şi Sastre (Cervelo) şi vor sosi cu o întârziere de 1’04”. Ivan Basso (Liquigas) şi Levi Leipheimer (Astana) au fost distanţaţi la 3 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.