scarponi1Michele Scarponi (Diquigiovanni-Androni) a ajuns la a doua etapă câştigată în actuala ediţie a Turului Italiei prin victoria din manşa a 18-a. Félix Cardenas (Barloworld) a încheiat pe locul doi, iar americanul Danny Pate (Garmin-Slipstream) a trecut al treilea linia de sosire.

7 rutieri se vor desprinde dintr-un grup de 25 de evadaţi la kilometrul 55 al cursei dintre Sulmona şi Benevento. Scarponi, Cardenas, Pate, Dmytro Grabovskyy (ISD), Francesco Gavazzi (Lampre), Jason McCartney şi Lars Bak (ambii de la Saxo Bank) vor forţa cu 15 km înainte de final la un imbold al lui McCartney. Cu toate că plutonul va reduce avantajul îndrăzneţilor, de la 6 la mai puţin de 3 minute, fugarii nu vor mai fi ajunşi până la final.

Belgianul Dries Devenyns (Quick Step) a deschis sprintul final pe ultimii 500 de metri, cu o mişcare promiţătoare. Iniţiativa sa va fi înăbuşită de Cardenas, care l-a “cărat” în spate pe Danny Pate. Cu Scarponi în roata sa, columbianul nu a avut nici o şansă, italianul trecând primul linia albă a finish-ului după 182 km rulaţi, cu timpul de 4h07’41”.

Etapa de refacere pentru favoriţii turului nu adus nicio schimbare a podiumului. Denis Menchov (Rabobank) a rămas cu avantajul de 26 secunde faţă de Danilo Di Luca (LPR Brakes) şi 2 minute faţă de Franco Pellizotti (Liquigas). Dar cursa de mâine care se încheie cu căţărarea pe Vezuviu ar putea aduce răsturnări de situaţie.

Clasament etapă
1 Michele Scarponi (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli              4h07’41” (44,088 km/h)
2 Félix Cardenas (Col) Barloworld
3 Danny Pate (USA) Garmin – Slipstream
4 Lars Ytting Bak (Den) Saxo Bank
5 Dmytro Grabovskyy (Ukr) ISD                                        +6′

Clasament general
1 Denis Menchov (Rus) Rabobank                                           76h40’02”
2 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes – Farnese Vini                +26″
3 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas                                          +2’00”
4 Ivan Basso (Ita) Liquigas                                                    +3’28”
5 Carlos Sastre (Spa) Cervelo Test Team                         +3’30”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.