cadel-dauphine-et-1Desfăşurat în zona din care ziarul, ce organizează cursa şi care dă numele competiţiei, îşi culege ştirile, Turul Dauphiné Libéré şi-a deschis porţile ediţiei cu numărul 61, nu cu un prolog, ci cu un contratimp individual.

După două ediţii, când s-a clasat pe locul doi pe podiumul final, Cadel Evans (Silence-Lotto) a stabilit cel mai bun timp, australianul întrecându-l pe Alberto Contador (Astana) cu opt secunde. Câştigătorul de anul trecut, Valverde (Caisse d’Epargne) a stabilit al treilea timp, cu 23 de secunde mai slab decât cel al lui Evans.

Cei 12,1 km de efort individual ai etapei, cu o ascensiune la kilometrul 3 şi un final complicat s-au potrivit, mai mult, oamenilor puternici înscrişi la start, decât specialiştilor în contratimp. Evans a parcurs traseul din Nancy în 15’36,64”, înregistrând un timp bun chiar de la primul punct de control, la kilometrul 3, unde avea un avans de 3” faţă de un Contador “cocoţat” pe un nou Trek de contratimp.

Topul 5 a fost completat de belgianul Sebastian Rosseler (Quick Step) şi de italianul Vicenzo Nibali (Liquigas). Cu o mică problemă mecanică pe traseu, Ivan Basso (Liquigas) a ajuns abia pe locul 41.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.