etapa-3-niki-terpstraDublu triumf pentru Niki Terpstra – rutierul olandez Niki Terpstra, de la echipa Milram a preluat tricoul de lider în Critérium du Dauphiné Libéré, după ce a câştigat etapa a treia, organizată între Tournus si Saint Etienne (182 km).

Simţind că plutonul nu are de gând să forţeze ritmul înainte de contratimpul din etapa următoare, la kilometrul 33, 5 rutieri au evada. Rémi Pauriol (Cofidis, Le Credit en Ligne), Ludovic Turpin (AG2R La Mondiale), Iñigo Landaluze (Euskaltel-Euskadi), Yuriy Trofimov (Bbox Bouygues Telecom) şi Niki Terpstra (Team Milram) nu au depăşit pragul de 6 minute avans faţă de plutonul condus de Silence-Lotto. În ultimii 30 de kilometri în fruntea urmăritorilor se vor instala cei de la Française des Jeux, avansul evadaţilor scăzând simţitor. Dar odată ce Sébastien Chavanel a fost lăsat în urmă, echipa sa se va retrage de la trenă.

Fugarii nu vor mai fi ajunşi, Terpstra fiind cel mai motivat dintre ei, astfel încât pe linia de sosire i-a învins pe Turpin, cel care câştiga o etapă montană acum 3 ani în Dauphiné Libéré, înainte de a se retrage din cauza unei fracturi de femur şi chiar Landaluze, câştigătorul din 2005 al cursei Critérium du Dauphiné Libéré. Cadel Evans a căzut pe locul 5 la general, la 1’01” de Terpstra.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.