TURUL CICLIST AL ROMANIEI - SIBIU - BALEA LACDesfăşurarea celei de-a 46-a ediţii a Turului României la ciclism a scos la iveală mari deficienţe de organizare, incompetenţă în arbitraj şi lipsă de respect faţă de banul public.

Să începem cu incompetenţa în arbitraj, resimţită de ciclişti în două rânduri, la Brăila şi la Miercurea Ciuc. Lăsând la o parte greutatea cu care arbitrii au oficiat în Tur, trebuie să spunem că la Brăila a fost anunţat Alex Buttazzoni ca fiind liderul după două etape. Rutierul s-a urcat pe podium, s-a îmbrăcat cu tricoul galben, dar când să ia şi banii, cineva din corpul de arbitri şi-a dat seama de greşeală şi a întors toată ceremonia.
L-au dat jos de pe podium pe Buttazzoni, l-au dezbrăcat de tricoul galben, atribuindu-l, cum era normal, grecului Tamouridis, cu scuzele de rigoare.
A doua întâmplare de acest gen s-a petrecut la Miercurea Ciuc, dar aici gurile rele spun că totul a fost premeditat. Aflaţi în mijlocul unei populaţii preponderent vorbitoare de limba maghiară, organizatorii au atribuit tricoul albastru, cel al primului român din clasament, lui Tamas Csicsaky, de la Tuşnad Cycling Team, un rutier din zonă. Oficialităţile oraşului ciucan, şi ele vorbitoare de limba maghiară, aproape i-au atribuit multe premii lui Tamas, fiind mândri că un sportiv de aceeaşi seminţie ca a lor poate fi premiat chiar la Miercurea Ciuc.
Continuarea AICI

4 COMMENTS

  1. s a constatat , ce masuri se vor lua,daca nu cumva au fost uitate momentele?

  2. Salut baieti,

    Felicitari pentru criticile aduse FRC-ului, ar fi cazul sa se mai schimbe ceva si pe la noi prin federatie si sa fie mai multa seriozitate ca in final si la urma urmei sunt platiti pentru asta.

  3. atata timp cat la federatie nu vine un om intreg la minte si sa vrea sa faca ceva intradevar pentru ciclism , nu se va schinba nimic,tot aceeasi oameni cu mentalitati de comunisti sant luativa adio de la ciclism se va stinge ca o lumanare incet incet din cauza lor.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.