cavendishEchipa Columbia High-Road şi-a îndeplinit cu succes misiunea de a-l purta pe Cavendish către victoria de etapa, înmanşa a 2-a a Turului Franţei. Tyler Farrar (Garmin-Slipstream) a fost lăsat pe locul doi, Romain Feillu (Agritubel) prinzând locul trei. Fabian Cancellara (Saxo Bank) a încheiat etapa la adăpostul plutonului, păstrându-şi tricoul de lider.

După 14 km parcurşi de la plecarea din Monaco, Jussi Veikkanen (Française des Jeux) a ieşit din pluton instigându-i la evadare şi pe Stef Clement (Rabobank), Cyril Dessel (AG2R La Mondiale) şi Stéphane Augé (Cofidis). Avansul lor maxim va ajunge la 5’23”. Dar distracţia le va fi curmată de rutierii de la Columbia-HTC, care se vor instala la trenă, reducându-le avantajul.

În apropierea bornei ce indica 10 km până în Brignoles, Mikhail Ignatiev (Katusha) va încerca o desprindere din pluton, dar la 3 km de linia de finish debutantul rus era deja înapoi în pluton. Deşi traseul a fost prevăzut cu 3 căţărări de categoria a 4-a: Côte de Roquefort-les-Pin ( 4,3 km lungime, pantă medie 4%), Côte de Tournon ( 4,2 km lungime, pantă medie 3,6%), Col de l’Ange ( 1,5 km lungime, pantă medie 3,6%), ultimii 2 km au fost aproape plaţi, dedicaţi parcă sprinterului britanic. Condus de George Hincapie până la 800 de metri de linia de sosire şi lăsat singur de Mark Renshaw la 250 de metri, Mark Cavendish va aduce prima victorie din această ediţie echipei Columbia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.