astana tttTraseul tehnic al contratimpului rezervat echipelor în etapa a patra a pus probleme unor ciclişti, dar nu şi celor de la Astana, echipă care s-a impus cu 18 secunde în faţa unei echipe Garmin-Slipstream care a rulat 25 de kmîn doar cinci oameni. Echipa daneză Saxo Bank a sosit pe locul trei, cu o întârziere de 40 de secunde, exact timpul care îi despărţea pe Armstrong de Cancellara. Câteva miimi de secundă i-au salvat elveţianului tricoul galben, după etapa de mâine devenind reprezentantul ţării sale cu cele mai multe zile în tricoul de lider în Turul Franţei.

Echipa Liquigas va stabili cel mai bun timp la primul punct intermediar, însă la final vor ocupa locul 4. Efortul depus în etapa precedentă şi-a spus cuvântul în ceea cei priveşte pe cei de la Columbia-HTC, care s-au clasat în final pe locul 5, cu timpul de 47’28” şi o întârziere de 59’. Şi de data aceasta s-a dovedit că australianul Cadel Evans nu are o echipă puternică în spate. Jurgen Van den Broeck a căzut la câteva minute de la start atingându-i roata rutierului din faţă, iar la final deşi Cadel a tras tare, doar Sebastian Lang va trece cu el linia de sosire, al 5-lea rutier sosind cu o mică întârziere, la final ecartul faţă de Astana fiind de 2’36”.

Cei 39 de kilometri , rulaţi pe o “pistă” destul de îngustă şi un vânt sâcâitor au fost marcaţi de numeroase căzături. Pe lângă belgianul de la Silence-Lotto am mai fost martorii căzăturii campionului mondial Alessandro Ballan (Lampre), a rusului Denis Menchov (Rabobank) şi a nu mai puţin de 4 rutieri de la BBox Bouygues Telecom.

Cancellara rămâne aşadar cu tricoul galben, în timp ce următoarele 4 locuri revin rutierilor de la Astana: Lance Armstrong, Alberto Contador, Andreas Klöden şi Levi Leipheimer. Andy Schleck are o întârziere de 1’41”, Carlos Sastre de 2’44”, Cadel Evans de 2’59”, iar Denis Menchov se situează la 3’52”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.