voeckler et 6 TURUL FRANTEIDupă ce în urmă cu 5 ani a purtat tricoul galben de lider în Turul Franţei, bucurându-se din plin pentru fiecare zi petrecută în galben, rutierului francez de la BBOX Bouygues Telecom, Thomas Voeckler , i-a mai fost dat încă un motiv de bucurie – victorie de etapă în Turul Franţei 2009.

Etapa a 5-a, desfăşurată între Cap d’Agde – Perpignan, pe distanţa totală de 196,5 km, i-a adus lui Voeckler, în vârstă de 30 de ani, prima victorie în Turul Franţei. Făcând parte dintr-o evadare de 6 ciclişti, iniţiată de la kilometrul 8 al cursei, Voeckler s-a hotărît să plece de unul singur cu 5 km înainte de final şi reuşind să păstreze un avans faţă de urmăritori a trecut primul linia de sosire, urmat la numai 7 secunde de Mihail Ignatiev (Katiusa) şi Mark Cavendish (Team Columbia).

Alături de Voeckler, în evadarea zilei au mai fost: Anthony Geslin, Evgheni Hutarovych (Francaise des Jeux), Mihail Ignatiev (Katiusa) , Albert Timmer (Skil-Shimano) şi Marcin Sapa (Lampre).

Clasamentul general nu a suferit modificări în partea superioară ceea ce îi permite lui Cancellara să îmbrace tricoul galben şi în etapa 6.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.