nocentini et 7 TURUL FRANTEI

La prima sa participare în Turul Franţei, Brice Feillu (Agritubel) a făcut o frumoasă surpriză atacându- şi colegii de evadare pe căţărarea ce a marcat finalul unei lungi etape desfăşurată între Barcelona şi staţiunea Andorra Arcalis (224 km). Într-o cursă paralelă Alberto Contador a atacat din grupul de urmăritori pentru a pune o mică distanţă faţă de rivali săi din clasamentul general. Rinaldo Nocentini (Ag2r), care l-a însoţit pe Feillu în evadarea zilei, va ajunge intercalat între francez şi Contador, trecând linia de sosire cu destul avans faţă de spaniol pentru a prelua tricoul de lider.

La kilometrul 20 se vor desprinde din pluton: Egoi Martinez (Euskaltel Euskadi), José Ivan Gutierrez (Caisse d’Epargne), Christophe Riblon (AG2r La Mondiale) Rinaldo Nocentini (AG2r La Mondiale), Aleksandr Kuschynski (Liquigas), Christophe Kern (Cofidis), Jérôme Pineau (Quick Step), Brice Feillu (Agritubel) şi Johannes Fröhlinger (Milram). Avansul maxim atins va fi de 13’55” . Cei 9 rutieri vor lucra bine la trenă, onoarea de a trece primul peste primele 4 căţărări – Côte de Montserrat (cat. a 4-a), Port de Solsona(cat. a 3-a), Col de Serra şi Seca(cat. a 1-a), Port del Comte (cat. a 4-a) va reveni lui Christophe Riblon (AG2R La Mondiale).

Riblon va ataca cu 7,5 km înainte de final scuturând câtiva colegi de evadare, dar atacul decisiv va veni din partea unui alt francez – Feillu care se va distanţa şi va trece singur linia de sosire. În spate, Contador va eclipsa micile încercări de evadare ale lui Cadel Evans şi Jurgen Van Den Broucke, spaniolul luând un avans până la linia de finish de 21” de faţă de Evans şi ceilalţi urmăritori şi ocupând după această etapă locul 2 la general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.