cavendishPrima zi de pauză a fost una benefică pentru sprinterul britanic originar din Insula Man. Mark Cavendish a revendicat etapele a zecea şi a unsprezecea, manşe cu profile asemănătoare – un traseu uşor valonat, cu trei, respectiv două căţărări de categoria a patra şi un final plat. Cu aceste două victorii în buzunar, rutierul de la Columbia-HTC a reintrat în posesia tricoului verde la finalul manşei a unsprezecea.

Cele două etape nu au diferit mult nici prin desfăşurare. Fiecare a avut parte de câte o încercare de evadare, care va fi anihilată până la final, unde echipa Columbia şi-a jucat spectacolul de acum bine cunoscut, purtându-l pe Cavendish către linia de sosire.

Din evadarea ce a marcat etapa a 10-a dintre Limoges şi Issoudun (194,5 km), nu puteau să lipsească francezii, manşa având loc de ziua naţională a Franţei, o zi marcată şi de lipsa comunicaţiei radio. Între francezii Thierry Hupond (Skil-Shimano), Benoit Vaurengard (Francaise des Jeux), Samuel Dumoulin (Cofidis) se va intercala doar rusul Mikhail Ignatiev (Katusha). Din păcate pentru francezi nu a fost să fie ziua lor, Hupond, ultimul rămas din evadare fiind ajuns de plutonul controlat de echipele Columbia şi Garmin cu 1,3 km înaintea de final.

163 de km din cei 192 ai manşei a 11-a dintre localităţile Vatan şi Saint-Fargeau, aflate în premieră în Marea Buclă, au aparţinut “cuplului” belgiano-polonez Johan Van Summeren (Silence-Lotto) – Marcin Sapa (Lampre). Speranţele la victorie ale celor 2 vor fi spulberate cu 5 km de linia de finish, când vor fi prinşi, Cavendish întrecându-i în sprintul final pe americanului Tyler Farrar (Garmin) şi pe bielorusul Yauheni Hutarovich (Francaise des Jeux). Cu puţine emoţii date de câteva căzături suferite pe parcursul etapei, Rinaldo Nocentini îşi menţine tricoul de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.