etapa 12 Turul Frantei 2009Danezul Nicki Sorensen s-a impus în etapa care a purtat caravana Turului Franţei în cel mai vestic punct, pe un traseu în lungime de 211,5 km derulaţi între Tonnerre şi localitatea Vittel, cunoscută pentru apa sa minerală. Rutierul de la Saxo Bank a fost urmat la 48 de secunde de colegii săi de evadare, sprintul plutonului revenindu-i lui Mark Cavendish.

Evadarea zilei se va forma pe a treia căţărare, din cele 6 programate pentru etapa a 12-a. Pe cei 2,2 km ai ascensiunii Côte d’Essoyes (pantă medie 5 %) Laurent Lefevre (BBox Bouygues Telecom) şi Sylvain Calzati (Agritubel) se vor desprinde şi vor trece primii peste vârf. Li se vor alătura Nicki Sorensen (Saxo), Markus Fothen (Milram), Remi Pauriol (Cofidis) şi luptătorii pentru tricoul cu buline Franco Pellizotti (Liquigas) şi Egoi Martinez (Euskaltel-Euskadi). Nicki Sörensen (Team Saxo Bank) şi Sylvain Calzati (Agritubel) îşi vor părăsi colegii de evadare la 22 km de final. Danezul dovedindu-se mai puternic îşi va trece în palmares prima victorie în Marea Buclă.

Ierarhia generală a rămas neschimbată, italianul Rinaldo Nocentini (AG2R) purtând tricoul galben şi în etapa următoare, fiind urmat în clasament la şase secunde de Alberto Contador (Astana) şi la opt secunde de Lance Armstrong (Astana).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.