cavendish et19Reuşind să traverseze cele trei căţărări ale etapei a 19-a, plasată între contratimpul de la Annecy şi penultima etapă de pe Mont Ventoux, Mark Cavendish a demonstrat faptul că ierarhia sprinterilor se va stabili pe ultimii metri ai turului, pe Champs-Elysees. Cu victoria asupra lui Hushovd în manşa dintre Bourgoin-Jallieu şi Aubenas, Cavendish s-a apropiat la 45 de puncte de norvegian. Dacă lupta sprinterilor rămâne deschisă, Contador se îndreptă către o victorie finală sigură, rămânând de disputat celelalte două locuri pe podium.

Thierry Hupond (Skil-Shimano) a declanşat ostilităţile în cadrul etapei atacând în primii kilometri şi traversând singur cei 2, 6 ai căţărării de cat. a 4-a, Cote de Culin. Pe coborâre va fi înghiţit de pluton, înaintea kilometrului 12 un grup de alţi 11 rutieri, printre care şi Cadel Evans, se vor distanţa. Grupul fugarilor se va rotunji la 20 până în momentul în care David Millar (Garmin-Slipstream) va accelera luându-i cu el pe Popovych (Astana), Arrieta (AG2R), Duque (Cofidis) şi Gutierrez (Caisse d’Epargne). Cu echipa Rabobank instalată la trenă în speranţa unei victorii în acestă ediţie a turului, evadaţii vor fi ajunşi. Ultimul care se va preda va fi Duque, cu 31 km înainte de finish.

Ultima tentativă de evadare va veni din partea lui Laurent Lefevre (BBox Bouygues Telecom) şi a campionului mondial Alessandro Ballan (Lampre-NGC). Atacul lor va veni la 4,5 km distanţă de vârful ultimei căţărări a zilei – Col de l’Escrinet (cat. a 2-a, 14 km lungime). Lefevre va fi prins, Ballan amânând inevitabilul până la kilometrul 1,3 înainte delinia de sosire. Columbia-HTC se va instala în primele rânduri, ajutându-l pe Cavendish să ajungă la a 5-a victorie de etapă în acest an în Turul Franţei.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.