mont ventouxRabobank a obţinut în cele din urmă o victorie anul acesta în Marea Buclă prin Juan Manuel Garate. Făcând parte dintr-o evadare formată la kilometrul 3, spaniolul s-a menţinut în fruntea cursei şi a atins primul vărful mult râvnitului Mont Ventoux. Căţărarea se vroia a fi un moment decisiv în această ediţie, dar un alt spaniol, Alberto Contador a stricat planurile organizatorilor prin forţa sa. Ibericul a contracarat orice încercare a fraţilor Schleck de a se desprinde, rămânând de neclintit pe prima poziţie, în timp ce Frank Schleck nu a reuşit să-l dea jos pe Armstrong de pe ultima treaptă a podiumului clasamentului general.

Celor 13 oameni plecaţi la kilometrul 3 al cursei li se vor adăuga alţi 3 la kilometrul 25 pentru a forma evadarea zilei. Rând pe rând rutierii fugari vor fi prinşi, cu 17 km înainte de final în faţă rămânând doar Juan Manuel Garate (Rabobank), Tony Martin (Columbia-HTC) şi Christophe Riblon (AG2R la Mondiale), francezul rămânând şi el curând fără forţă.

Ostilităţile în grupul favoriţilor vor fi declanşate de Andy Schleck care va accelera cu 13 borne până la finish, în spatele său rămânând doar fratele său Frank, Contador, Armstrong, Nibali şi Wiggins. Şi oricâte atacuri ar mai fi încercat Schleck nu a reuşit să scuture favoriţii, Andy Schleck, Contador, Armstrong, Fränk Schleck, Kreuziger, Franco Pellizotti (Liquigas) şi Vincenzo Nibali (Liquigas) trecând linia de sosire în acestă ordine în limita a 20 de secunde distanţă între ei. Bradley Wiggins va sosi la 1’03” faţă de învingător.

La final Fränk Schleck şi Andréas Klöden (Astana) au făcut schimb de locuri, Roman Kreuziger (Liquigas) a urcat de pe 12 pe locul 9 şi Christophe Le Mevel (Française des Jeux) a căzut un loc, ajungând pe locul 10.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.