leadville 2009 lance armstrongLa doar o săptămână de la succesul din “Blast the Mass”, Lance Armstrong se alinia la o altă cursă de mountain-bike: Leadville 100, pentru a-şi lua revanşa faţă de sextuplul câştigător al cursei, Dave Wiens, care l-a învins în ediţia de anul trecut – Armstrong terminând atunci pe locul 2.

La startul maratonului de 160 km dat la 5:45, ora locală, s-au adunat aproximativ 1300 de ciclişti, având la dispoziţie 12 ore pentru a termina cursa, fără a fi descalificaţi.

După aproape 65 km de cursă, Lance a profitat de căderea fizică a lui Wiens şi a plecat într-o cursă solitară, declarând la final că motivul atacului ar fi fost că a vrut să se încălzească mai bine. Avansul faţă de urmăritori a tot crescut până la 30 minute, însă pe finalul cursei din cauza publicului numeros, care a invadat traseul, şi a unei pene de cauciuc, Armstrong a trecut linia de sosire cu un avans de „doar” 25 minute înaintea lui Wiens, stabilind astfel un nou record al cursei cu timpul de 6h28’50”.

La feminin, câştigătoare a fost Rebecca Rusch, care a oprit cronometrul după 8h14’53”, performanţă ce ar fi putut-o clasa pe locul 30 în ierarhia băieţilor!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.