vuelta09CancellaraPrimul tricou auriu în actuala ediţie a Turului Spaniei a fost îmbrăcat de elveţianul Fabian Cancellara. Rutierul de la Saxo Bank a parcurs cei 4,8 kilometri ai circuitul olandez de curse Moto GP de la Assen în 5 minute şi 20 secunde. La 9 secunde distanţă va sosi campionul Belgiei, Tom Boonen (Quick Step), americanul Tyler Farrar (Garmin-Slipstream) completând podiumul primei etape.

Fabian Cancellara este actualul campion la contratimp al tării sale, campion olimpic şi dublu câştigător al campionatelor mondiale la această probă, victoria din etapa de deschidere a Vuelta 2009 venind la scurt timp după cea obţinută la Monte-Carlo în prima etapa a Turului Franţei.

După ”ispăşirea” suspendării de doi ani survenită în Turul Franţei 2007 kazahul Alexander Vinokourov de la Astana s-a clasat pe locul al 7-lea, încheind traseul cu 18 secunde întârziere faţă de Cancellara. Cu acelaşi timp vor termina cursa şi Ivan Basso (Liquigas) şi Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne). Cadel Evans (Silence-Lotto) va avea un timp cu doar 1 secundă mai slab faţă de cei trei, clasându-se pe locul 12.

1 COMMENT

  1. Ce pacat ca nu e si Contador!!!! La Turul Frantei doar pentru el m-am uitat caci perechea mea de prezentatori favoriti (banciu+naum) nu a comentat turul…am devenit suporterul lui contador si m-am bucurat pentru fiecare victorie a sa..acum, desi imi doresc foarte mult sa vizitez Spania sau macar sa vad ceva din peisaje la televizor, absenta lui Alberto din tur ma face de fiecare data sa inchid televizorul la maximum 10 minute de la pornire…Te amo,Pistolero!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.