etapa 6 turul spanieiÎntr-o zi aproape caniculară, în care temperatura termometrului arăta 34 de grade, cicliştii caravanei Turului Spaniei, şi-au continuat aventura pe tărâm spaniol având ca punct de plecare şi de sosire capitala regiunii La Costera, Xativa.

După cei 176,8 km ai etapei a 6-a, etapă ce a trecut şi peste 3 căţărări de cat. a 3-a: Muela (km 64), Milares (km 85) şi Benigànim (km 152), s-a evidenţiat slovenul Borut Bozic, în vârstă de 29 de ani de la echipa Vacansoleil, care s-a dovedit a fi mai bun, decât mai bine cotaţii, Tom Boonen, Tyler Farrar, Daniele Bennati, sau chiar învingătorul ultimelor 2 etape, André Greipel.

Printre animatorii etapei s-au mai numărat Bingen Fernandez (Cofidis), Aitor Perez Arrieta (Contentpolis-Ampo), Matthé Pronk (Vacansoleil) şi José Antonio López Gil (Andalucía-Cajasur) – ultimii doi fiind la a doua evadare consecutivă, din păcate pentru ei, plutonul le-a risipit orice speranţă la reuşită cu 17 km înainte de final.

Lider în ierarhia generală se păstrează Andre Greipel, urmat la 6 secunde de Tom Boonen şi la 9 secunde de Daniele Bennati.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.