turul spaniei 3 etapa 5Cea dintâi etapă pe teritoriul iberic, 174 kilometri între Tarragona şi Vinaros a adus a doua victorie consecutivă pentru André Greipel. Secundele de bonificaţie câştigate i-au fost de ajuns rutierului echipei Columbia-HTC pentru a-l deposeda pe Fabian Cancellara (Saxo Bank) de tricoul auriu, germanul conducând in ierarhia generală cu 6 secunde în faţa lui Tom Boonen (Quick Step). De-altfel belgianul a fost ocupantul locului doi la sfârşitul manşei a şasea, podiumul etapei fiind completat de italianul Daniele Bennati (Liquigas).

Ignorând schimbarea bruscă a condiţiilor meteo, de la ploaie şi temperaturi joase în etapa precedentă la vreme însorită, Julian Sanchez Pimienta (Contentpolis-Ampo) a lăsat în urmă plutonul, la puţin timp după start.

Aitor Hernandez Gutierrez (Euskaltel), José Antonio Lopez Gil (Andalucía), Julien El Fares (Cofidis), Matthé Pronk (Vacansoleil) şi Serafin Martinez (Xacobeo Galicia) i se vor alătura, traversând împreună singura căţărare repertoriată a etapei – Col de Fatxas (cat. a 2-a), plasată la kilometrul 49 al cursei, unde avansul lor va ajunge la 4’30”. Însă la fel de repede cum au evadat vor fi şi ajunşi, pe Ermita, ultima mică accensiune situată la 10 km distanţă de linia de sosire, David de la Fuente (Fuji Servetto) urmat de Philippe Gilbert (Silence-Lotto) vor fi cei care vor încerca o ultimă evadare.

Rămas singur Gilbert va fi ajuns şi el ajuns cu 3 km înainte de final, echipa Columbia-HTC începându-şi lucrul la trenă. Tom Boonen va declanşa un atac cu 200 de metri înainte de linia de finish, dar va fi întrecut de Greipel, care va prelua tricoul de lider şi îsi va consolida poziţia de lider în ierarhia pe puncte, acumulând 78 puncte.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.