Gustavo César Veloso etapa 9 turul spanieiÎncă o etapă de munte, încă o schimbare de lider, o evadare reuşită – acestea au caracterizat etapa a 9-a a ediţiei cu nr. 64 din Turul Spaniei. Într-o etapă ce s-a întins de-a lungul a 188,8 km, între Alcoy şi Xorret del Cati, cicliştii au avut de înfruntat pe lângă 4 căţărări de cat. a 2-a şi 2 de cat. a 3-a şi o căţărare de cat. 1-a (Xorret del Cati) plasată cu 8 km înainte de final.

Deşi scurtă, de doar 3 km Xorret del Cati, cu o pantă medie de 9% şi maximă de 19%, ultima căţărare a zilei a făcut diferenţa – plecat într-o evadare, încă de la kilometrul 3 al cursei, Gustavo César Veloso (Xacobeo-Galicia), a reuşit să se impună la final, după ce şi-a atacat colegii de evadare, Marco Marzano (Lampre-NGC), Davide De La Fuente (Fuji-Servetto) şi Rain Taaramae (Cofidis), pe ultimii metri ai căţărării. Pe locul doi a ajuns Marco Marzano la 21 de secunde în urma spaniolului.

Din pluton, în urmărirea evadaţilor, pe Xorret del Cati, s-au desprins Alejandro Valverde, Cadel Evans, Ivan Basso şi Robert Gesink, iar pe finalul cursei Valverde a sprintat reuşind să ocupe poziţia a treia, venind la 41 de secunde după Cesar Veloso.

Având de partea sa bonificaţia de 8 secunde pentru locul 3 şi o secundă câştigată la sprint în faţa lui Cadel Evans, Alejandro Valverde s-a instalat pe prima poziţie în clasamentul general, fiind urmat de australian la 7 secunde şi de Robert Gesink la 36 de secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.