vuelta 2009 et 11După ce s-a plasat de două ori pe locul doi în fiecare din cele două mari tururi deja desfăşurate, Turul Italiei şi Marea Buclă, eforturile lui Tyler Farrar (Garmin-Slipstream) au fost răsplătite în Turului Spaniei cu victoria etapei a 11-a, organizată în provincia Murcia. Americanul l-a întrecut în sprintul final pe belgianul Philippe Gilbert (Silence-Lotto) şi pe italianul Marco Marcato (Vacansoleil).

Prima căţărare a etapei, Alto Collado Bermejo, plasată la kilometrul 50,8 din cei 200 km programaţi între Murcia şi Caravaca de la Cruz, a folosit drept “rampă” de lansare pentru prima evadare a zilei formată la kilomerul 39 din Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi), David de la Fuente (Fuji-Servetto), David Moncoutié (Cofidis) şi Johnny Hoogerland (Vacansoleil). Fuente se va pierde pe traseu, dar ceilalţi vor trece peste vârf cu un avans de 5’12”.

Echipa Liquigas va munci la trenă pentru un eventual sprint pentru Daniele Bennati, avantajul celor 3 scăzând până în vârful celei de-a 2 căţărări de categoria 1- a – Campo de San Juan, la 1’02”. Moncoutié, Txurruka şi Hoogerland vor fi prinşi cu 43,1 km înainte de final, francezul Rémy Di Gregorio (Française des Jeux) prinzând curaj a se desprinde. Va fi lăsat liber de plutonul condus de aceeaşi Liquigas până la 18 km distanţă de linia de sosire. Doar în ultimul kilometru Liquigas va pierde controlul la un sprint al lui Fabian Cancellara (Saxo Bank), elveţianul fiind urmat de rutieri de la Rabobank pentru Oscar Freire. Dar cel care va ieşi învingător va fi Farrar.

Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne) rămâne în tricoul auriu, urmat la 7 secunde de Cadel Evans (Silence-Lotto) şi la 36 secunde de Robert Gesink (Rabobank).

1 COMMENT

  1. ms de lamurire. cred ca e becnifea pentru toti participantii, sa stim cu totii de ce fugim ca nebunii pe la start singura chestiune ar mai fi cum se calculeaza atunci timpii individuali pentru ca anul trecut s-au afisat si astia. care sunt capetele intervalului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.