valverdeDupă un week-end ce ne-a oferit două etape montane, ce au produs schimbări în fruntea clasamentului general, etapa a 15-a, ceva mai relaxantă, cu doar o căţărare de cat. a 2-a ce a fost traversată de două ori a revenit ciclistului olandez Lars Boom (Rabobank).

Dacă David Moncoutie (Cofidis) a reuşit să pună la finalul etapei a 13-a (Berja – Alto de Sierra Nevada – 172,4 km) o diferenţă de 52 secunde faţă de al doilea clasat, Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia), iar Damiano Cunego (Lampre-NGC) a ajuns cu 2’23” înaintea lui Jakob Fuglsang (Saxo Bank) în manşa a 14-a (Granada – La Pandera, 157 km), olandezul Lars Boom (Rabobank) şi-a atacat companionii de evadare pe ultima traversare a căţărării San Jerónimo , încheind cursa cu 1’35” în faţa spaniolului David Herrero (Xacobeo Galicia). Grupul lui Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne) a sosit la 25’01” condus de Andre Greipel, plasat pe locul 14 în cadru etapei dintre Jaén şi Córdoba.

Valverde şi-a consolidat poziţia după etapa a 13-a când a obţinut opt secunde de bonificaţie, în timp ce Evans a suferit o pană de cauciuc în plină ascensiune, pierzând peste un minut faţă de grupul tricoului auriu şi coborând pe locul patru în ierarhia generală. Ulterior întrecut şi de Ivan Basso, australianul este acum clasat pe locul 5. Robert Gesink (Rabobank) se menţine pe locul doi la 31 secunde de Valverde, în timp ce pe locul trei a urcat la general Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) aflat la ora actuală la 1’10” de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.