etapa 16 turul spaniei 2009Etapa cu nr. 16 a Turului Spaniei, desfăşurată între Cordoba şi Puertollano, i-a adus cea de-a treia victorie din tur, ciclistului german Andre Greipel, de la echipa Columbia-HTC.

Nefiind implicaţi în căzătura din pluton, cu 2,8 km înainte de final, rutierii de la Columbia HTC şi-a mai făcut încă o data treaba, Greipel reuşind să se impună la sprint, în faţa francezului William Bonnet (Bbox Bouygues Telecom) şi italianului Daniele Bennati (Liquigas), după cei 170,3 km ai etapei.

Chiar dacă etapa nu a avut dificultăţi majore pe traseu; doar două căţărări repertoriate de cat. a 3-a (Alto de los Villares şi Alto de la Chimorra) situate în primii 50 de km ai zilei, media orară a învingătorului a fost de doar 35,1 km/h, ceea ce ne duce cu gândul că rutierii se pregătesc pentru “asaltul final” – etapele 19 şi 20 (etapă de munte înalt, respectiv contratimp individual).

În clasamentul general, ordinea se păstrează aceeaşi: lider Alejandro Valverde cu un avans de 31” faţă de Robert Gesink şi cu 1’10” în faţa lui Samuel Sanchez.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.