kristin armstrongCea de-a 76-a ediţie a Campionatelor Mondiale de ciclism organizate la Mendrisio, Elveţia în perioada 23-27 septembrie a debutat cu contratimpul U23 şi cel feminin, învingători dovedindu-se a fi australianul Jack Bobridge în vârstă de 20 de ani şi americanca Kristin Armstrong.

Cursa pentru U23 s-a rulat pe un traseu uşor valonat de 16,6 km ce a fost parcurs de două ori. Cel mai important obstacol a fost căţărarea Rancate (359 m altitudine) în lungime de 650 m cu secţiuni cu pantă de 10%. Jack Bobridge, tânărul australian care s-a făcut remarcat prin câteva evadări în Tour Down Under, a parcurs cei 33,2 km în nu mai puţin de 40’44”. Cu un timp cu 19 secunde mai slab portughezul Nelson Oliveira s-a clasat pe locul doi, ultima treapta a podiumului revenind germanului Patrick Gretsch, care a oprit cronometrul la 41’12”.

Armstrong, nu Lance ci Kristin, a fost cea mai rapidă în cursa de contratimp feminină, americanca alergând cei 26,8 km în 35’26”. Este a doua medalie de aur la campionatele mondiale pentru campioana olimpică după cea obţinută acum 3 ani la Salzburg, Austria. Noemi Cantele (Italia) s-a plasat a doua cu timpul de 36’21”, la 58 secunde în spatele lui Armstrong încheind cursa pe locul trei daneza Linda Melanie Villumsen. Veterana Jeannie Longo-Ciprelli a încheiat cursa pe locul 10.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.