fabian cancellara mndrisio 2009Ziua de joi, 24 septembrie 2009, din cadrul Campionatelor Mondiale de la Mendrisio, a fost rezervată contratimpului pentru elite. Acesta s-a desfăşurat pe acelaşi circuit de 16,6 km, ca în ziua precedentă, doar ca de această dată a fost parcurs de 3 ori.

Cotat cu 1,14 la casele de pariuri, rutierul elveţian Fabian Cancellara avea să câştige proba cu un avans considerabil faţă de ceilalţi competitori. Astfel Cancellara a parcurs cei 49,8 km în 57 minute şi 55,74 de secunde, având 1 minut si 27,13 secunde în faţa ocupantului locului 2, suedezul Gustav Larsson, şi 2 minute şi 30,18 secunde faţă de locul trei ocupat de germanul Tony Martin.

Una din criticile aduse organizatorilor a fost diferenţa mică de timp la plecare, de doar un minut, aceasta adăugându-se la diferenţele de valoare între ciclişti le-a permis unora să depăşească pe traseu un număr prea mare de ciclişti, ca exemplu îl putem da chiar pe Cancellara care i-a depăşit pe Larsson şi Wiggins, amândoi plecaţi înaintea lui.

La startul probei s-au aflat şi cei doi campioni români, Carol Eduard Novak şi Gabriel Sorin Pop, care au terminat cursa pe locurile 63 şi respectiv 64, la o diferenţa de 11 minute, 6,21 secunde, respectiv 12 minute 55,11 secunde faţă de Cancellara.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.