philippe gilbert silence lottoO dată cu plecarea lui Cadel (de comun acord) de la echipa belgiană Silence-Lotto, belgianul Philippe Gilbert se vede pus în postura de a ataca doar victorii în cursele clasice ale ciclismului, astfel că el va începe sezonul 2010 concurând în Turul Qatarului pregătind clasicele. Milano-Sanremo, Turul Flandrei sau clasicele din Ardenni. Anul acesta a reuşit un loc trei în Turul Flandrei un loc 4 în Liège-Bastogne- Liège.

Proaspătul campion mondial de la Mendrisio, Cadel Evans a semnat un contract pe trei ani cu echipa americană BMC, după ce contractul său cu Silence Lotto a expirat. Australianul a considerat ca acesta este un pas înainte pentru el, cel puţin financiar şi pentru a avea mai multe „şanse” anul viitor în Turul Franţei, lăsând astfel Silence Lotto fără echipă pentru marile tururi. Cu toate acestea Gilbert vrea să participe în Turul Spaniei 2010 pentru a fi pregătit în vederea participării la Campionatele Mondiale din Australia.

După titlul câştigat la Mendrisio, Cadel s-a pus în slujba lui Philipe Gilbert ajutându-l pe acesta să câştige 4 curse consecutive: Paris-Tours, Coppa Sabatini, Giro de Piemonte şi Giro de Lombardia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.