Câştigătorul din 2005 din Tour Down Under, Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) a trecut primul linia de sosire la finalul etapei a 5-a a actualei ediţii a competiţiei. Spaniolul i-a întrecut pe australianul Luke Roberts (Milram) şi coechipierul său Alejandro Valverde, urcând pe locul doi în clasamentul general.

Etapa părea liniştită până când la a doua ascensiune a căţărării Old Willunga Hill (382m altitudine, 3 km lungine, 7,6 % pantă medie), la 20 km de finish, Cadel Evans (BMC Racing Team) va ataca, luându-i cu el pe Alejandro Valverde şi Luis Leon Sanchez (ambii de la Caisse d’Epargne) şi tânărul slovac Peter Sagan (Liquigas-Doimo). La 4 km de linia de sosire un avans de 31 de secunde îl dădea pe Evans lider virtual, fapt ce a precipitat echipa HTC-Columbia, care va reduce rapid avansul. În ultimul kilometru Sanchez va reuşi să se distanţeze, în timp ce ceilalţi vor fi înghiţiti de pluton. Luke Roberts va sosi al doilea, urmat de Alejandro Valverde, Cadel Evans şi Peter Sagan.

Germanul Andre Greipel (HTC-Columbia) se menţine pe primul loc la general, urmat la 11 secunde de Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) şi la 17 secunde de Luke Roberts (Milram).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.