André Greipel (HTC-Columbia) a devenit al doilea ciclist care a câştigat de două ori Tour Down Under, după ce Stuart O’Grady se impunea la finalul competiţie în 1999 şi 2001. Ultima etapă a revenit rutierilor de la echipa Sky, Greg Henderson şi Chris Sutton, cei care se impuneau şi în Cancer Council Helpline Classic, o etapă care însă nu a făcut parte din competiţia oficială.

Două grupuri de evadaţi s-au aventurat pe parcursul celor 20 de circuite de 4,5 km ce au fost parcurse pe străzile din Adelaide. Periculoasă părea a fi cea formată din australienii Wes Sulzberger (Française des Jeux) şi Trent Lowe (Garmin-Transitions), plus Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) care au condus cursa pe parcursul ultimelor 5 ture. Furia plutonului se va simţi în ultimul kilometru, Henderson trecând primul linia de sosire urmat de coechipierul său Chris Sutton. Graeme Brown (Rabobank) se va clasa pe locul 3 în cadrul manşei, în timp ce pe locul patru va sosi compatriotul său Robbie McEwen (Katusha).

La general Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) şi-a păstrat locul doi. Greg Henderson beneficiind de bonusul care i-a revenit în urma câştigării primul spint intermedir a urcat pe podium la finalul turului, aruncându-l pe Luke Roberts pe locul 5. Robbie McEwen şi-a consolidat locul 4 în ierarhia generală prin câştigarea celui de-al doilea sprint intermediar.

Clasament final

1 Andre Greipel (Ger) HTC-Columbia           18h47’05”
2 Luis Leon Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne           11”
3 Greg Henderson (NZl) Team Sky                              15”
4 Robbie McEwen (Aus) Katyusha                              17”
5 Luke Roberts (Aus) Team Milram
6 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                     21”
7 Eduard Vorganov (Rus) Katyusha                           25”
8 Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto     26”
9 Robbie Hunter (RSA) Garmin-Transitions
10 Markus Fothen (Ger) Team Milram                         27”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.