Confirmând speculaţiile conform cărora Turul Franţei va pleca în 2011 de pe coasta central vestică a Hexagonului, organizatorul competiţiei ASO a dezvăluit traseul primelor etape. Startul se va da pe data de 2 iulie 2011, primele manşe acoperind regiunea Vendée, zona ce a mai găzduit plecarea în tur şi în anii 1993, 1999 şi 2005.

Prima etapă nu va fi una de contratimp cum ne-am obişnuit, directorul cursei Christian Prudhomme anunţând locul de unde se va da startul – insula Noirmoutier, aflată în Atlantic, la sud de Nantes. Pentru a ajunge în localitatea de finish, Mont des Alouettes (232 m altitudine), rutierii vor traversa Passage du Gois, ce leagă insula de uscat, inundat fiind de 2 ori pe zi de maree. Pasajul a devenit faimos pentru iubitorii ciclismului din anul 1999, când şoseaua alunecosă a cauzat o căzătură care a produs o ruptură în pluton, avansul celor din faţă ajungand la 6 minute, fapt ce a spulberat şansele unor favoriţi la un loc pe podium. În acel an Alex Zülle va încheia turul al doilea la 7 minute de Lance Armstrong.

Etapa a doua, un contratimp de 23 km va fi organizat în jurul oraşul Les Essarts, în timp ce etapa a 3-a va lua startul din Olonne-sur-Mer. Tradiţionala prezentare a echipelor va avea loc în parcul Puy-du-Fou.

Turul Franţei 2010 va pleca la drum din Roterdam, în Olanda.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.