Deschiderea sezonului competiţional european a fost făcută de Matteo Montaguti, italianul obţinând prima victorie şi primul loc la final pentru noua sa echipă De Rosa-Stac Plastic, în turul ce a dat startul în 2010 a curselor pe şosea în Europa, Giro della Provincia di Reggio Calabria-Challenge Calabria. Desfăşurată cu unele înreruperi din 1920 şi inclusă în categoria 1.1. în clasamentul UCI începand cu anul 2005, Giro della Provincia di Reggio Calabria a ajuns anul acesta la cea de-a 63-a editie. Organizată în sudul Italiei în provincia cu acelaşi nume, Calabria, cursa a cuprins 4 etape, însumând 698,9 Km şi a avut loc anul acesta în perioada 30 ianuarie-2 februarie.

Montaguti este cel care a ieşit învingător în lupta cu Filippo Savini (Colnago-CSF Inox) în prima etapa organizată între Palmi şi Cosenza (183,1 km). Cei doi au făcut mişcarea decisivă pe căţărarea Potame, la 50 km de final, creând un avans ce nu va mai putea fi neutralizat de echipa lui Alessandro Petacchi, Lampre-Farnese Vini. Petacchi îşi va lua revanşa în etapa a doua dintre Cosenza şi Crotone (178,7 km) pe care o va câştiga în faţa spaniolului Francisco Ventoso (Carmiooro-NGC) şi a italianului Mattia Gavazzi (Colnago-CSF Inox), după ce echipa sa a prins cei patru rutieri evadaţi la kilometrul 3 al manşei.

Evadat dinr-un grup de 15 fugari cu 4 km înainte de finalul etapei a treia (Crotone – Catanzaro, 171,4 km) Giuseppe Muraglia (CDC Cavaliere), revenit după o suspendare de 2 ani, nu se va lăsa ajuns pâna la linia de sosire. Petacchi (Lampre – Farnese Vini) îl va urma la 40 de secunde, al treilea sosind coechipierul său Daniele Pietropolli. Din nou Alessandro Petacchi se va ambiţiona câştigând ultima etapa a turului dintre Soverato şi Reggio di Calabria în lungime de 165,7 km. Italianul i-a învins pe conaţionalii săi Fellow Italians Oscar Gatto (ISD-Neri) şi Mattia Gavazzi (Colnago-Csf).

Matteo Montaguti (De Rosa-Stac Plastic) va reuşi să încheie ultima etapa în pluton menţinându-se pe prima poziţie la general. A doua treaptă a podiumului final va fi ocupată de spaniolul Francisco José Ventoso Alberdi (Carmiooro NGC) , locul trei revenind lui Daniele Pietropolli (Lampre – Farnese Vini).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.