A doua etapă a Turului Qatar 2010, a debutat cu un minut de reculegere pentru antrenorul Franco Ballerini (fost câştigător în Paris-Roubaix), în vârsta de 45 de ani, care a decedat în urma unui accident într-o cursă de raliu, desfăşurată duminică în regiunea Toscana, Italia.

Cei 147 km ai cursei au purtat cicliştii de la Camel Race Track la Qatar Foundation, pe un vânt neprielnic, vânt care le-a permis totuşi, belgianului Geert Steurs (Topsport Vlaanderen-Mercator) şi olandezului Wouter Mol (Vacansoleil) să evadeze. Aceştia au lucrat bine împreună, având chiar la un moment dat un avans de 12 minute faţă de pluton, la final însă, cei doi şi-au împărţit victoriile. Astfel Geert Steurs a câştigat etapa, iar Wouter Mol a preluat tricoul de lider, după ce au ajuns cu 1 minut şi 51 secunde în faţă celui clasat pe locul trei în etapă, germanul Roger Kluge (Milram).

Fostul lider, Boasson Hagen a căzut până pe locul 19, echipa Sky fiind afectată şi de accidentarea lui Kurt-Asle Arvesen, care şi-a rupt clavicula într-o căzătură.

Clasament general
1      Wouter Mol (Ola) Vacansoleil Pro Cycling Team      3h40’51”      
2     Geert Steurs (Bel) Topsport Vlaanderen-Mercator             +9″     
3     Roger Kluge (Ger) Team Milram                                  +02’02”     
4     Tom Boonen (Bel) Quick Step                                     +02’05”     
5     Marcus Burghardt (Ger) BMC Racing Team                +02’06”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.