Francesco Chicchi (Liquigas-Doimo) i-a întrecut pe Heinrich Haussler (Cervélo TestTeam) şi pe Juan Jose Haedo (Saxo Bank) la finalul etapei a patra a Turului Qatar, organizată pe distanţa de 146,5 km între The Pearl şi Al Khor Corniche. Italianul a trecut linia de sosire aratând spre bentiţa neagră de la mână, semn că dedica victoria antrenorului italian Franco Ballerini, decedat duminică într-un accident de raliu.

Wouter Mol (Vacansoleil) a încheiat cursa în pluton, menţinându-şi tricoul de lider la general şi mărindu-şi distanţa faţă de Geert Steurs (Topsport Vlaanderen) la 15 secunde. Tom Boonen (Quick Step) rămâne pe locul trei la 1’55”.

Chiar de la kilometrul 0 se va forma evadarea zilei, ce îi va conţine pe Martin Kohler (BMC), Jesse Sergent (Trek Livestrong) şi Sep Vanmarcke (Topsport Vlaanderen). Deşi vor colabora bine, cei trei vor fi ajunşi cu 14 km înainte de final. Ştiind că un viraj la 360 de grade cu 1,4 km înainte de linia de sosire va fi decisiv pentru soarta etapei, echipele sprinterilor se vor mobiliza în frunte. Profitând de trena dusa de Cervélo, Chicchi va termina primul manşa, după 3h16’58”.

Clasament general
1      Wouter Mol (Ola) Vacansoleil Pro Cycling Team      9h59’28”      
2     Geert Steurs (Bel) Topsport Vlaanderen-Mercator          +15″     
3     Tom Boonen (Bel) Quick Step                                       +1’55”     
4     Roger Kluge (Ger) Team Milram                                    +1’59”     
5     Marcus Burghardt (Ger) BMC Racing Team                  +2’05”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.