Asa cum unii dintre voi probabil stiu deja, Autoritatea Nationala de Metrologie si Hidrologie a emis o avertizare Cod Portocaliu cu risc de producere de avalanse in zone montane cu zapada abundenta pentru weekend-ul 19-20 Februarie, adica in perioada desfasurarii evenimentului UpDown Cup Experiences. Din pacate, de aceasta avertizare cat se poate de serioasa este vizat si masivul Fagaras, zona muntoasa in care se situeaza Balea Lac, locul de desfasurare a competitiilor.

Se stie ca la inalta altitudine vremea este deosebit de capricioasa. Daca la inceputul saptamanii prognozele meteo indicau soare si o atmosfera numai buna pentru concurs, acum se anunta vant la viteze de peste 100 km/h, care face imposibil nu numai datul, ci mai ales accesul prin intermediul telecabinei. Din motive evidente de logistica si din ratiuni care tin de siguranta publicului si a participantilor, ne vedem astfel nevoiti sa amanam cu o saptamana intreaga desfasurare. Nu va nelinistiti insa: totul se reprogrameaza cu o saptamana intarziere!

Asa cum am mai anuntat si in prealabil, UpDown Cup Dual Downhill Experiences este in primul rand o competitie de mountainbike in sistem eliminatoriu, dar mai presupune si numeroase alte evenimente conexe, cu accentul pe snowboarding si freeskiing. Premiile pentru concursul de Dual Downhill sunt de 1000 EUR pentru locul intai, 700 EUR pentru locul doi si 500 EUR pentru locul trei, cu posibilitatea de a mai (re)aloca din fondul de premiere si pentru o foarte probabila sesiune de Big Air ce dorim sa o tinem la fata locului.

Traseul de concurs este secret pana in data evenimentului, fiecare urmand sa decida pentru el ce bicicleta poate fi cea mai buna pentru acest tip de concurs sau ce tip de cauciucuri. La fel ca si alte sporturi cronometrate, mountainbiking-ul este intr-o oarecare masura o loterie, iar asta face parte din farmecul sau.

Accesul la eveniment se face cu masina pana la Balea Cascada, iar de acolo cu telecabina care duce pana sus in caldare. Va recomandam sa va organizati de preferinta in grupuri, pentru a reduce costurile de transport si pentru a ajunge cat mai usor in zona de unde veti fi preluati de catre telecabina! Se poate veni, in principiu si cu trenul, dar tineti cont de faptul ca linia de tren dintre Sibiu si Brasov este suspendata inca din vara, iar intre statiile Arpas (din directia Brasov) si Porumbacu (din directia Sibiu) nu exista conexiune pec alea ferata. Daca exista participanti care nu pot veni decat cu trenul, vom incerca sa ii colectam cu microbuzul dina ceste gari, iar daca vor fi mai multi, atunci ne vom organiza logistic cat mai bine cu putinta, astfel incat nimeni sa nu ramana pe drumuri.

Programul pentru weekend-ul 26-28 Februarie va fi atasat in continuare. Dorim sa precizam inca o data ca valoarea intregului pachet de participare la UpDown Cup Dual Downhill Experiences este de 250 RON si include cazare timp de doua nopti (Vineri-Sambata si Sambata-Duminica) cu mic-dejun inclus, transport cu telecabina dus-intors cu tot cu bagaje, acces in cadrul concursului si la afterparty-ul de la finele acestuia.

Dorim sa argumentam costul acestui pachet prin urmatoarele: telecabina ce leaga Balea Cascada de Balea Lac este destul de mica, iar pe timp de weekend este oricum supraaglomerata cu cozi considerabile. In perioadele cand se desfasoara evenimente sportive este si mai aglomerata. Pentru ca doritorii sa ajunga in timp util sus in Caldare in zona de desfasurare a competitiilor e nevoie de ceva timp, pe care nu ne putem baza in ziua de Sambata. In afara de aceasta, competitorii au nevoie si de timp ca sa se antreneze pe traseul ce va reprezenta o noutate absoluta pentru Romania. Toate acestea nu se pot realiza decat daca toti concurentii urca incepand cu ziua de Vineri.

Programul de desfasurare a evenimentului:

Vineri, 26 Februarie:

– antrenamente si inscrieri

– toti doritorii se vor prezenta la telecabina Balea Cascada pana cel tarziu la ora 16:00

(Nu raspundem de cei care vin cu elicopterele proprietate personala sau de cei care vor sa urce pe Transfagarasanul inzapezit cu bicicleta in carca!)

Sambata, 27 Februarie:

09:00 – 12:00 – antrenamente Dual Downhill, Snowboarding, Freeskiing si schi pentru copii

12:30 – 13:25 – concurs de schi pentru copii

13:30 – 13:55 – concurs de sanius

14:00 – 14:55 – calificari Dual Downhill

15:00 – 15:55 – calificari Freestyle Snowboarding

16:00 – 16:55 – calificari Freeskiing

17:00 – 18:00 – concurs de patinaj

Deliberare in randul oficialilor

20:00 – 20:55 – finala Dual Downhill

21:00 – 21:55 – finala Freestyle Snowboarding

22:00 – 22:55 – finala Freeskiing


23:00 à Fire & Ice Show

24:00 à Ceremonia de premiere


Duminica, 28 Februarie:

Zi de refacere in Caldarea Balea si de dat in Winter Park Balea Lac 2010

(Ca atasament gasiti formularele noastre de inscriere, pe care va rugam  sa le aveti asupra voastra, impreuna cu declaratiile de raspundere de la parinti, acolo unde este cazul!)

Pentru detalii, verificati site-ul  www.updowncup.ro

2 COMMENTS

  1. Sa vina si la concursul asta federatia ca sa le dam o m..e din picioare. Nici nu va puteti imagina ce frumos porneste o avalansa cand dai drumul la un bosorog la vale:)

  2. Stai linistit ca nu vine nimeni. Cursele de MTB maraton si XC sunt in vizorul lor pentru ca sunt incompetenti si nu sunt in stare sa faca ceva asemanator. Prin comparatie se fac de ras!

    Vin si eu pe ski de tura pana sus, cred ca o sa fie frumos concursul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.