La două zile de la încheierea competiţiei din Qatar, rutierii s-au mutat puţin mai la sud de-a lungul Golfului Persan pentru a inaugura Turul Omanului. Intervalul de 16 secunde în care se încadrează la general primii 26 de rutieri lasă cursa încă deschisă înaintea ultimei etape de mâine, un contratimp de 18,5 km.

Tricoul roşu de lider s-a perindat până acum pe umerii a trei rutieri. Jimmy Casper (Saur Sojasun), profitând de trena dusă de echipa Sky pentru Edvald Boasson Hagen, îl va întrece pe norvegian pe ultimii 50 de metri ai primei etape – 16 ture de circuit de aproape 4 km în Muscat Corniche, intrând în istorie ca primul purtător al tricoului de lider în Turul Oman. Boasson Hagen se va revanşa în manşa a doua când va prelua şefia ierarhiei generale, după o etapă de 148,5 km câştigată de Daniele Bennati (Liquigas-Doimo). Ba chiar cu bonusul de 10 secunde ce îl va acumula prin câştigarea etapei a treia (Saifat Ash Shiekh – Qurayyat, 124 km) norvegianul se va distanţa la general de ocupantul locului 2, Tyler Farrar (Garmin – Transitions).

Cu toate acestea următoarea etapă, cea dintre Ibri şi Nakhal, 187 km, cu două căţărări pe parcurs, va duce la schimbarea liderului general. Dintr-o eroare de tactică a echipei Sky, Hagen va ajunge cu întârziere la final, tricoul roşu revenind lui Daniele Bennati, la finalul unei etape câştigate de australianul Leigh Howard (HTC-Columbia). Bennati s-a menţinut în fruntea clasamentului general şi după etapa de astăzi, 148 km parcurşi între Wattayat şi Sultan Qaboos Stadium, la capătul cărora Boonen a ieşit învingător.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.