Alberto Contador şi-a făcut victorios intrarea în sezonul competiţional 2010 câştigând a 36-a ediţie a Turului Algarve (Volta ao Algarve), desfăşurat în sudul Portugaliei. Spaniolul a preluat tricoul de lider la finalul etapei a 3-a, etapă încheiată cu caţărarea de categoria a doua Alto do Malhão. Atacând în ultimii 2,7 kilometri, Contador i-a lăsat în urmă pe componenţii echipei RadioShack, Tiago Machado şi Levi Leipheimer.

“Pistolarul” va păstra tricoul de lider la general până la finalul competiţiei, în ciuda faptului că va fi întrecut de Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) în contratimpul din ultima etapă, desfăşurat între Laguna şi Portimao pe distanţa de 17,2 kilometri. Avansul lui Contador faţă de conaţionalul său, în clasamentul general final, va fi de 30 secunde, al treilea încheind cursa de categoria 2.1 portughezul Tiago Machado (RadioShack) la 32 secunde de învingător.

Celelalte etape vor reveni francezului Benoît Vaugrenard (Française Des Jeux), care va profita în prima etapă de o încercare de evadare a lui Contador; André Greipel (HTC – Columbia) va căştiga cea mai lungă etapă, cea de-a doua (207,5 km între Vila do Bispo şi Lagos), în timp ce etapa a patra va fi adjudecată de belgianul Sebastien Rosseler de la RadioShack.

2 COMMENTS

  1. De ce scrii articolul de parca aceste lucruri nu s-ar fi intamplat? Folosirea timpului viitor chiar nu isi are locul aici.

  2. Hmm, am considerat ca da posibiltatea cititorului de a se plasa in timpul cursei, chiar daca citeste articolul la o zi, un an, zece, de la terminarea ei!
    E bine totusi sa constat ca sunt citite si stirile din ciclism 🙂

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.