La 25 de ani se apropie de varsta maturitatii sportive. Deloc inalt, dar cu o alura de atlet desavarsit, cu un zambet ce ii lumineaza mai mereu fata taiata in colturi aspre, Ciprian Balanescu se dovedeste un mare timid. Asta desi, in Romania, toate cursele de triatlon din ultimii ani au fost castigate categoric de el.

Cine e Ciprian Balanescu?

“M-am nascut in 1985 la Faget, judetul Timis. In anul 2009 am terminat liceu; chiar daca sunt mai inaintat in virsta, am avut totusi aceasta sansa. Eu am crescut la o casa de copii si pentru mine doar sa termin liceul insemna un vis prea mare, nu credeam ca e posibil asa ceva. Dar tot in 2009 am fost admis la Facultatea de Educatie Fizica din Brasov, acum sunt la buget, am intrat la bursa, ceea ce e foarte bine pentru mine. Sunt membru al CS Olimpia Bucuresti la sectia ciclism si triatlon si component al CSM Brasov la sectia de patinaj viteza. Cam atit”.

Ce reprezinta sportul pentru tine?

“Practic, inseamna totul pentru mine: este chiar viata mea. De la sport am invatat ce este disciplina si, mai ales, cum sa faci sa ai o viata echilibrata. Sportul te ordoneaza, iti arata masura bunului simt”.

Ciprian Balanescu spunea ca s-a simtit liber in clipa in care s-a urcat pe o bicicleta. Dar tot el e si un bun inotator sau alergator. Pentru ca asa a fost cel mai la indemana, am realizat un interviu… in alergare.

Continuarea articolului o gasiti AICI

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.