Juan Antonio Flecha a devenit primul spaniol care a revendicat cursa de o zi ce deschide sezonul ciclistic în Belgia, Omloop Het Nieuwsbald (cunoscută înainte de 2008 ca Omloop Het Volk), competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 65. În lupta pentru locul doi, Heinrich Haussler (Cervelo) l-a învins pe americanul Tyler Farrar (Garmin), în timp ce Nico Eeckhout (An Post-Sean Kelly) a fost cel mai bine clasat dintre belgieni, terminând pe locul şapte.

După 10 km de la stratul dat în Gent, Frederik Veuchelen (Topsport Vlaanderen-Mercator), Frederic Guesdon (Francaise de Jeux), Roy Curvers (Skil-Shimano) şi Roger Kluge (Milram) vor evada, urmaţi la kilometrul 13 de Johnny Hoogerland (Vacansoleil), Gregory Habeaux (Verndas Willems) şi David Boucher (Landbouwcredit).

Evadaţii vor avea neşansa de a fi opriţi la trecerea la nivel cu linia ferată când avansul lor ajunsese la 12 minute, dar vor recupera în momentul în care şi urmăritorii vor fi opriţi la rândul lor pentru a face loc trenului.

În pluton au început frământările pe când în apropiere de căţărarea Taaienberg (0,8 km, pantă medie 5,6 %, pantă maximă 18%) în faţă se vor lansa Tom Boonen (Quick Step), Heinrich Haussler (Cervélo) şi Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto). Pe porţiunile de pavate ce vor urma ultimei căţărări, cea de pe Molenberg vor urma câteva atacuri, până ce cu 20 kilometri înainte de final în faţă se vor detaşa Guesdon, Curvers, Gilbert, Roelandts şi Flecha. Cu toate că echipele favoriţilor vor încerca să îi aducă în fruntea cursei, spaniolul clasat pe locul doi în ediţia din 2007 şi al treilea anul trecut, va reuşi să treacă primul linia de sosire cu 18 secunde în faţa lui Haussler şi a lui Tyler Farrar. Flecha va parcurge cei 204 kilometri ai cursei în 5h07’15”.

Cursa feminină a fost câştigată de Emma Johansson (Red Sun Cycling Team), suedeza întrecându-şi colegele de evadare: Liesbet de Vocht (Nederland Bloeit), Grace Verbeke (Lotto Ladies) şi Regina Bruins (Cervelo Test Team).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.