Atacurile succesive, vântul neprielnic, precum şi numeroasele căzături au făcut ca finalul primei etape din Paris-Nice 2010, desfăşurată între Saint-Arnoult-en-Yvelines şi Contres, pe distanţa de 203,5 km, să revină unui grup select de „evadaţi”.

Astfel, 15 rutieri au ajuns la final cu un avans de 17 secunde faţă de pluton, dar cel mai rapid dintre ei s-a dovedit a fi neozeelandezul Gregory Henderson de la Sky Team, care i-a învins la sprint pe slovenul Grega Bole de la Lampre şi pe francezul Jeremy Galland de la echipa Saur – Sojasun. Din cei 15 au mai făcut parte şi Jens Voigt, Alejandro Valverde, Tony Martin, David Millar, Alexandr Kolobnev, Luis-Leon Sanchez precum şi liderul de la general Lars Boom.

Cu 3 km înainte de final, Alberto Contador a fost implicat într-o cazătură, alături de Heinrich Haussler (Cervelo) şi de un coechipier care s-a şi sacrificat dându-i bicicleta sa pentru ca liderul echipei să nu piardă prea mult timp. Până la urma Contador a revenit în pluton, cu ajutorul “trenei nebuneşti” dusă de maşina tehnică a echipei Rabobank.

După prima etapa din Paris-Nice 2010, primele 5 poziţii din clasamentul general, se prezintă astfel:
1 Lars Boom (Ola) Rabobank                                             4h33’11”   
2 Jens Voigt (Ger) Team Saxo Bank                                         +5″   
3 David Millar (MBr) Garmin – Transitions                              +13″   
4 Luis-Leon Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne                       +14″   
5 Roman Kreuziger (Ceh) Liquigas – Doimo                          +15″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.