După ce o ninsoare abundentă a surprins localitatea iniţială de start – St Junien, organizatorii au trebuit să mute startul în etapa a 3-a a cursei Paris-Nice 2010 în St. Yrieix-la-Perche, scurtând astfel etapa cu 55 km, de la 208 la 163 km.

La cum se prezenta profilul etapei, cu o căţărare de cat. 3-a şi 3 căţărări de cat. a 2-a, dintre care una cu 3 km înainte de final, sprinterii au stat linistiţi în spatele plutonului, facând loc rutierilor „grei” să iasă în evidenţă. Astfel pe ultima căţărare, Côte de la Martinie de 1,1 km panta medie 7,2 %, irlandezul Nicolas Roche a atacat, fiind urmat îndeaproape de slovacul Peter Sagan  şi de Alberto Contador. Până la finalul căţărării, acestora li s-au mai alăturat Jens Voigt, Tony Martin şi Joaquin Rodriguez.

Cu ajutorul lui Contador şi al lui Jens Voigt evadarea a avut succes, victoria de etapă revenindu-I tănărului slovac Peter Sagan (Liquigas – Doimo), acesta fiind urmat de spaniolul Joaquim Rodriguez (Katusha) şi de Nicolas Roche (AG2R).

Liderul în clasamentul general, Lars Boom a ajuns în urma plutonului, astfel că ierarhia după etapa a 3-a se prezintă astfel:

1     Jens Voigt (Ger) Team Saxo Bank                  12h40’26”      
2     Peter Sagan (Svk) Liquigas – Doimo                         +6″     
3     Luis-Leon Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne             +9″     
4     David Millar (MBr) Garmin – Transitions                  +12″     
5     Roman Kreuziger (Ceh) Liquigas – Doimo               +14″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.