Xaiver Tondo (Cervélo) a trecut primul linia de sosire la finalul penultimei etape a cursei Paris-Nisa , de-altfel cea mai lungă (220 km) şi cea mai grea, cu nu mai puţin de opt căţărări pe traseul dintre Peynie şi Tourrettes-sur-Loup. Ultimul supravieţuitor din evadarea care a animat manşa, Tondo şi-a plasat perfect atacul pe ultima căţărare a zilei, cea de pe Col de Vence (cat. 1-a), încheind etapă în faţa conaţionalului său Alejandro Valverde şi a căştigătorului etapei precedente Peter Sagan.

Un grup de 23 de rutieri, printre care nume importante, precum Levi Leipheimer (RadioShack), Damiano Cunego (Lampre), Sylvain Chavanel (Quick Step) sau Cyril Dessel (AG2R) va evada la kilometrul 40. Dar cum Sylvain Chavanel era la general pe locul 14, la 1’27” plutonul a supravegheat vigilent fugarii.

Tondo va ataca la jumătatea ultimei căţăţărări – Col de Vence (cat. 1-a, 9,7 km lungime, 6,6% pantă medie), fiind urmat de Damiano Cunego (Lampre) şi Cyril Gautier (Bbox). Spanuiolul va ataca din noi cu 3 km înainte de vârf, ajungând primul la linia de sosire. Alejandro Valverde a câştigat sprintul pentru locul secund, iar tânărul slovac Peter Sagan a fost al treilea.

Alberto Contador se menţine pe primul loc la general, în timp ce Alejandro Valverde se apropie la 14 secunde de conaţionalul său, graţie secundelor de bonificaţie.

Clasamentul general după etapa a 6-a

1 Alberto Contador (Spa) Astana                                          25h43’24”
2 Alejandro Valverde (Spa) Caisse d’Epargne                               +10″
3 Roman Kreuziger (Ceh) Liquigas – Doimo                                  +25″
4 Luis-Leon Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne                               +26″
5 Samuel Sanchez (Spa) Euskatltel – Euskadi                               +29″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.