Ultima etapă din Tirreno-Adriatico 2010 cu doar două căţărări repertoriate pe traseu, şi acestea în prima parte a zilei, se anunţa a fi una dedicată sprinterilor. Cei 164 de km ai etapei s-au desfăşurat între localităţile Civtianova Marche şi San Benedetto del Tronto, pe coasta Mării Adriatice.

Cum la primul sprint intermediar Stefano Garzelli a câştigat o secundă de bonificaţie, diferenţa între el şi liderul Michele Scarponi a devenit minimă, de doar o secundă, făcând din această ultimă etapă, în care în mod normal cicliştii sunt mai relaxaţi, una palpitantă până la final.

La al doilea sprint intermediar echipa Androni Giocattoli a trimis 2 ciclişti în faţă pentru a nu-i permite lui Garzelli să mai câştige alte secunde, dar cum erau doar doi, Garzelli a terminat pe 3 sprintul intermediar, devenind lider în clasamentul general, având acelaşi timp cu Scarponi.

Până la urmă etapa s-a decis la sprint masiv, cel mai rapid dintre sprinteri fiind norvegianul Edvald Boasson Hagen – Team Sky, urmat de italienii Alessandro Petacchi – Lampre şi Sacha Modolo – Colnago.

Clasament general final
1     Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone                    30h51′36″       
2     Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli                        +0″      
3     Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                         +12″      
4     Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana                                         +22″      
5     Robert Gesink (Ola) Rabobank                                    +27″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.