A 75-a ediţie a cursei de două zile Criterium International, desfăşurată anul acesta în Corsica, a avut loc între 27-28 martie 2010. Mult aşteptată, datorită prezenţei în cursă a rivalilor pentru Turul Franţei Contador şi Arrmstrong, competiţia a adus un învingător neaşteptat – Pierrick Fedrigo (BBox Bouygues Telecom), întrerupând astfel seria de trei victorii consecutive ale lui Jens Voigt.

Competiţia a debutat cu o etapă care nu a respectat „reţeta” tradiţională cu un traseu pe plat, manşa incluzând două căţărări pe traseu şi având un final în ascensiune. Şi spre surprinderea multora, cel care a ajuns primul pe Col de l’Ospedale a fost francezul Pierrick Fedrigo. Plecat dintr-un grup de 46 de rutieri îndrăzneţi care au accelerat la poalele ultimei căţărări, Fedrigo va ataca cu 2 kilometri până la final şi nu a fost ameninţat de nici un alt rutier până la final. Tiago Machado (RadioShack) a sosit la 10 secunde distanţă, urmat la încă două secunde de Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi).

Alberto Contador a acuzat o alergie, încheind ziua la 1’12” de învingător, în timp ce Lance Armstrong la o distanţă şi mai mare în spatele lui Fedrigo – 4’51”. În schimb Cadel Evans (BMC Racing Team) a părut a se simţi bine parcurgând cei 175,5 kilometri dintre Porto-Vecchio şi Col de l’Ospedale în forţă şi încheind ziua pe locul 4.

Francezul se va menţine în fruntea clasamentului general şi după cele două probe ale zilei de azi – parcurgerea unui circuit de 75 kilometri şi un contratimp individual pe distanţa de 7,7 kilometri desfăşurat după-amiază, ambele cu startul si finish-ul în Porto-Vecchio.

Bine protejat de echipa sa Sky, campionul Marii Britanii pe şosea în 2005, Russell Downing îi va învinge la sprint pe Michael Albasini şi pe liderul cursei Pierrick Fedrigo în etapa a doua. David Millar (Garmin-Transitions) a fost cel mai rapid pe traseul de contratimp, încheind parcursul în 9’50” şi întrecându-l pe Alberto Contador (Astana) cu două secunde. Australianul Michael Rogers (HTC-Columbia) a sosit al treilea la 3 secunde şi a urcat la general pe locul doi, la 14 secunde de Fedrigo, împingându-l pe Tiago Machado (RadioShack) pe locul trei în ierarhia finală. Lance Armstrong a oprit cronometrul la 10’08” şi a încheiat contratimpul pe locul 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.