In acest weekend, pe 28.03.2010 a avut loc la Chisinau prima etapa  a Cupei Modovei la MTB. Am avut deosebita placere de a fi prezent la Chisinau  alaturi de Dan Rosioru, si sa luam si noi startul in aceasta etapa.

Impresia placuta a fost chiar de la intrarea in Moldova, care  e plina de codri si placuta privirii chiar daca primavara nu a schimbat decorul in verde. Ajunsi  acolo facem prima tura de recunoastere  a traseului. Intr-adevar e greu. Luat asa  cu burta plina, si fara pic de incalzire, traseul ma lasa si fara glas si fara respiratie. Cert este ca nu-mi puteam inchipui  cat e de greu cand luam masa pe iarba la poalele padurii.

Apoi daca am facut o tura, am mai facut inca 2 ca il fixam mai bine in minte, sa nu avem surprize  a 2-a zi ca o luam razna.

Dimineata, inainte de start inourat. Daca e sa ploua  e clar ca o sa impingem la bicle de o sa ne sara ochii. Spre  norocul nostru nici o picatura de ploaie, iar pe parcursul concursului soarele si-a facut aparitia.

La start lume multa, voie buna. Ne inscriem si noi si ramanem placut surprinsi de  modul cum am fost primiti. Cu toate ca ordinea pe grila de start se negociase cu o saptamana inainte la  un contratimp, am fost lasati sa plecam din prima linie. Deci multumirile noastre celor care ne-au cedat locul. Numerele de start  si ele erau personalizate. Inaintea startului se face o tura de recunoastere  a traseului, care acum marcat cu banda  alba nu mai prezinta risc de a te rataci.

Inaintea noastra se da startul la pitici, care se dueleaza  si ei 5 minute ptr a decide castigatorul.

Se da startul, fara sa se stie cate ture sunt de facut. Acestea  le aflam pe parcurs, dupa ce primul ciclist face o tura completa. In functie de timpul acestuia se calculeaza numarul de ture. O tura  are 3,5 km si o diferenta de nivel de 131 de metri, iar panta maxima 22-23 %. Traseul este o combinatie de portiuni de fuga  ,coborari interesante printre radacini si urcari in piept.

S-au facut 8 ture (‘’cercuri”), adica 28,4 km cititi la mine pe ceas si o diferenta de nivel de 1060m, toate in aproximativ 1 ora si 35 de minute. Concurenti au fost in jur de 50, insa cred ca mult mai multi au fost sustinatorii, care erau insirati prin toata padurea. Am remarcat  un batranel, in capatul celei mai grele urcari, care la fiecare tura (‘’cerc”) ne zicea: ‘’Hai mai baieti ca mai puteti‘’, dar si ca moldovencele sunt foarte frumoase.

Am plecat de acolo cu speranta ca vom reveni.Pentru ca asa este in viata, in locurile unde esti primit cu placere, revii mereu cu drag.

Articol scris de colegul MAUS

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.