La doar o săptămână după ce câştiga Turul Flandrei, Fabian Cancellara (Saxo Bank) s-a impus în cea de-a 108-a ediţie a cursei Paris-Roubaix, ajungând pe velodromul din Roubaix cu două minute în faţa norvegianului Thor Hushovd (Cervelo) si a lui Juan Antonio Flecha (Sky). Deşi părea că Tom Boonen (Quick Step) şi-a luat toate măsurile de precauţie după experienţa din Turul Flandrei, belgianul va trece linia de sosire al cinci-lea în spatele britanicul Roger Hammond (Sky), la 3’14” distanţă de Cancellara.

Ediţia din 2010 a reginei clasicelor a acoperit distanţa de 259 km, de la Compiegne la Roubaix, având 27 secţiuni de pavate ce au însumat 52 km. Cu toate că nori negri au ameninţat cu ploaia, rutierii au fost incomodaţi doar de vântul destul de puternic pe alocuri.

După aproape 66 de kilometri parcurşi 19 rutieri vor evada, cu alţi 40 pe urmele lor. Nu vor fi deranjaţi de pluton până la cea de-a 17 secţiune pavată, cea de pe Arenberg. De aici, echipa lui Cancellara se va instala la trenă, avansul evadaţilor scăzând simţitor, astfel că după cea de-a doua zonă de alimentare, la 68 km de final, ultimii fugari vor fi cuminţiţi.

Boonen va lansa câteva atacuri pe parcursul următorilor 10 km, care din nefericire pentru belgian vor fi neutralizate de Cancellara şi alţi câţiva favoriţi. Cursa se va decide undeva între sectoarele 10 şi 11, când elveţianul se va furişa şi îşi va consolida avantajul pe cei 3 km de pavate ale sectorului Mons-en-Pévèle. De aici cursa va deveni una de contratimp individual pentru Cancellara, care îi va devansa până la final cu două minute pe Flecha şi Hushovd.

Clasament general

1     Fabian Cancellara (Swi) Team Saxo Bank                              6h35’10”      
2     Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team                                 +2’00”     
3     Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Sky Team                      +2’00”     
4     Roger Hammond (GBr) Cervelo Test Team                             +3’14”     
5     Tom Boonen (Bel) Quick Step                                                  +3’14”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.