Ediţia din acest an a celebrei clasice Fleche Wallonne, s-a dovedit a fi o minibătălie între campioni, la finalul căreia australianul Cadel Evans a câştigat toţi laurii. Aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul timpului, cursa s-a decis pe căţărarea finală de pe Mur de Huy; deşi scurtă de doar 1,3 km, Mur de Muy cu ale sale pante de peste 20%, pe alocuri, reuşeşte mai de fiecare dată să pună capăt evadărilor şi să ofere un spectacol iubitorilor de clasice, şi nu numai.

Rutierul german, Andreas Kloden (Radioshack) a fost cel care a agitat spiritele pe ultima ascensiune a zidului de la Muy, dar nu a reuşit să se desprindă de favoriţii Alberto Contador (Astana) sau de Cadel Evans (BMC), acesta din urmă a decis, în urma experienţelor avute în trecut pe Mur de Muy, să rămână în roata lui Contador, până la momentul potrivit declanşării atacului decisiv.

Deşi Contador părea stăpân pe forţele sale şi victoria nu părea a mai fi decât o simplă formalitate, cu 100 m înainte de final Cadel a decis să atace şi i-a reuşit, el impunându-se în cele din urmă, trecându-şi astfel în palmares şi Fleche Wallonne 2010. Contador a terminat cursa pe locul trei după ce a pierdut şi cea de a doua poziţie în favoarea spaniolului Joaquin Rodriguez Oliver (Katusha).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.