Tyler Farrar (Garmin-Transitions) a câştigat etapa a doua a Turului Italiei 2010, sprintând rutierii rămaşi dintr-un pluton decimat de numeroase căzături care auintervenit pe cei 209 kilometri de la Amsterdam la Utrecht, în sudul Olanda. Prezent în plutonul din frunte Cadel Evans (BMC Racing Team) a preluat tricoul de lider, Bradley Wiggins (Team Sky) încheind etapa în al doilea grup, cu 32 secunde întârziere.

Etapa relativ plată şi întortochiată, cu doar două mici căţărări de categoria a 3-a, Kaapse Bossen la kilometrul 88,7 şi Amerongse Bos la 100, s-a bucurat de o evadare a patru oameni, Paul Voss (Milram), Rick Flens (Rabobank), Stefano Pirazzi (Colnago – CSF Inox) şi Mauro Facci (Quick Step). Cei patru au rezistat eroic în faţă, dar din păcate pentru ei au fost ajunşi cu 24 kilometri înainte de final.

Finalul a fost unul palpitant pentru rutieri, presărat cu numeroase căzături, nici Farrar nefiind ocolit de neşansă. Cu toate acestea americanul va trece primul linia de sosire, întrecând-şi adversarii. Matthew Goss (Team HTC-Columbia) şi Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) vor completa podiumul, André Greipel (HTC – Columbia) şi Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini) ocupând poziţiile 4 şi 5.

Clasament etapa 2

1     Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team              5h07’09”      
2     Tyler Farrar (USA) Garmin – Transitions              +1″     
3     Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana                     +3″     
4     Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                    +3″
5     David Millar (GBr) Garmin – Transitions               +4″


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.