Cu toate ca vremea nu a fost foarte buna in acest weekend, peste1.200 de ciclisti au “evadat” duminica pe traseul pregatit de Clubul Alpin Roman si de Asociaţia Nomada Adventure. Noroi, ploaie, epuizare, lupta, nebunie, fericire, sunt doar o parte din senzatiile si sentimentele traite de participantii la Prima Evadare 2010.

“Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care isi propune sa deschida sezonul maratoanelor MTB intr-o versiune usoara fara diferente de nivel”, acesta este textul cu care eam intampinati pe site-ul competitiei. A fost o competitie prietenoasa care a deschis sezonul maratoanelor dar vremea a transformat un traseu relativ usor intr-un test de anduranta pentru o mare parte a participantilor.

Cu toate ca vremea nu a tinut cu organizatorii putem spune ca evenimentul a fost un succes. Marcajul a fost bun, alimentarea bine pozitionata, zona de start si zona de sosire bine amenajate. Un eveniment care merita atentia noastra si in anii viitori.

Pentru rezultate vizitati pagina competitiei AICI

1 COMMENT

  1. Am citit pe undeva, pe un blog, cred, ca se intentioneaza limitarea numarului de participanti. Ok, inteleg motivul si e normal ca o competitie de asemenea anvergura sa avanseze, sa creasca. Totusi, celor multi pasionati si, mai ales, celor ce vin pentru prima data la un maraton mtb ce li se rezerva? Sa inteleg ca nu suntem interesati de promovarea mersului sanatos cu bicicleta? Foarte multi au venit din curiozitate; sper sa le placa si sa devina impatimiti ai bicicletei. daca nu va exista o competitie “prietenoasa” cum este aceasta, ce se intampla cu potentialii ciclisti? Sa nu imi spuneti ca daca vrea, oricum va merge cu bicicleta… haideti sa fim deschisi… si nu in ultimul rand, in felul acesta se promoveaza si comertul din aceasta ramura, iar in felul acesta se poate dezvolta. Altfel… Olanda e departe tare de noi…
    Numai bine!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.