O nouă etapă, un nou lider în clasamentul general al Turului Italiei 2010. În urma contratimpului pe echipe din etapa 4 a Turului Italiei, prima desfăşurată pe teritoriu italian în acest an, Vicenzo Nibali (Liquigas) a îmbrăcat tricoul roz de lider.

Pe o vreme capricioasă de primăvară, echipele au avut de parcurs 33 km, între localităţile Savigliano şi Cuneo. În timp ce majoritatea se aştepta la o victorie a echipei Sky Professional Cycling Team, surpriza a venit din partea echipei Liquigas, care a reuşit cea mai bună performanţă a zilei, devansând cu 13 secunde echipa Sky şi cu 21 secunde echipa Team HTC – Columbia.

Marele perdant al zilei poate fi numit fostul tricou roz, Alexandre Vinokourov, a cărui echipă (Astana) a fost nevoită să-l aştepte pe slovacul Gorazd Stangelj pentru a putea opri cronometrul (regulamentul cursei de contratimp pe echipe precizează că timpul cu care se înregistrează o echipă, este timpul celui de al cincilea rutier care trece linia de sosire), pierzând astfel 38 secunde faţă de Liquigas. În clasamentul general, Vinokourov, a căzut pe locul 6 la 33 de secunde faţă de noul lider, Vicenzo Nibali.

Nici Cadel Evans nu are motive prea mari de bucurie, în urma contratimpului – deoarece echipa sa, BMC Racing Team, a pierdut nu mai puţin de 1 minut şi 21 de secunde în raport cu Liquigas, el a căzut pe locul 27 la general, la 1 minut şi 59 de secunde în spatele lui Nibali.

Clasament general după etapa a 4-a
1     Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo              10h44’00”      
2     Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                          +13″     
3     Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doimo                      +20″     
4     Matthew Goss (Aus) Team HTC – Columbia        +26″     
5     Andre Greipel (Ger) Team HTC – Columbia        +26″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.