O evadre reuşită i-a adus pe Jerome Pineau (Quick Step), Yukiya Arashiro (Bbox Bouygues Telecom) şi Julien Fouchard (Cofidis) pe podiumul etapei a cincea a Turului Italiei 2010. Pineau a trecut primul linia de sosire, rutierul echipei Quick Step aflându-se la prima victorie de etapa într-un mare tur. La capătul celor 162 de kilometric ai etapei italianul Vincenzo Nibali (Liquigas) a rămas cu tricoul roz pe umeri.

Japonezul Arashiro de la Bbox Bouygues Telecom, a iniţiat primul atac la kilometrul 15, după 10 kilometri fiind urmat de Paul Voss (Team Milram), Jerome Pineau (Quick Step) şi Julien Fouchard (Cofidis), obţinându-se astfel formula perfectă pentru a evadare cu sorţi de izbândă.

Într-o zi dedicată lui Fausto Coppi, „ Il Campionissimo”, cei patru au traversat localitatea Castellania, unde Coppi s-a născut, cu un avans de partu minute faţă de pluton. Au abordat şi cele două căţărări ale zilei – Avolasca şi Passo Coppi în acestă formulă, până la prima trecere peste linia de sosire, care prevestea ultima buclă de 30 kilometri. De aici Voss a părăsit grupul fruntaş, atingându-şi scopul de a strânge punctele aferente căţărărilor, pentru a se menţine în fruntea clasamentului căţărătorilor.

Deşi, echipele Garmin-Transitions, Sky şi HTC-Columbia au preluat frâiele plutonului, cei trei nu vor mai fi ajunşi până la linia de sosire, Tyler Farrar (Garmin – Transitions) conducând grupul urmăritor peste linia de sosire, la patru secunde de evadaţi.

Clasament general după etapa a 5-a
1     Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo              14h30’03”      
2     Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                          +13″     
3     Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doimo                      +20″     
4     Matthew Goss (Aus) Team HTC – Columbia        +26″     
5     Andre Greipel (Ger) Team HTC – Columbia        +26″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.